keskiviikko 22. elokuuta 2012

hakattua tattia, briossia ja katkaraputervehdys

ne on itekin ihan tatteja


Tällä kertaa kuukauden ruokahaasteen järjesti Kulinaarimuruja ja aiheena sieni. Vähän tylsästi helpoimman kautta keksin tehdä tattibriossin, pekonibriossi oli mahtava niin miksei tämä? Hienoa tässä on että tatin metsästin ihan ite. Ja kyllä, yhden mutanttitatin jossa oli kolme, enempää en löytänyt.

svamppihommia


tattibriossi
Tässä on tämmönen hieno järjestyssysteemi koska tahdoin saada mahdollisimman hyvän sitkon ja taikinan käsin vaivaamalla. Pienellä kikkailulla käsinkin saa jotain sentään aikaan mutta jäi nämä vähän pullaseksi muhjuksi.

1.
260 g jauhoja
150 g vettä/maitoa
yksi pieni tatti

Leikkaa sieni pieniksi paloiksi ja paista hyväksi pannulla, anna jäähtyä. Sekoita jauhot ja vesi yhteen ja anna levätä puolisen tuntia.


2.
keltuainen valkkari voiteluun
15 g hiivaa
15 g sokeria

Lisää aineet taikinaan ja vaivaa taikinaa raivolla kymmenen minuttia tai kunnes se alkaa olemaan tasaista.


3.
6 g suolaa

Lisää suola ja vaivaa, taikinan pitäis lähes heti muuttua paremmaksi.


4.
45 g voita paloina

Lisää voi parissa osassa taikinaan, vaivaa kunnes voi on tasaisesti taikinassa. Anna taikinan levätä viileässä puolisen tuntia. Muotoile briosseksi tai vuokaan yhdeksi leiväksi, anna nousta noin 45 minuuttia. Voitele valkuiselal ja koristele seesaminsiemenillä. Paista 200 asteisessa uunissa mutta jos jotkut kohdat tummuu selvästi enemmän niin laske lämpöä(jonka pitäisi kyllä on selviö mutta briossit on tässä hankalia).

tattibriossia, jokiravunpyllyä herkkukastikkeessa ja piknikiltä jääneitä wasabikurkkuja


7 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Kerrankin niin selkeä ohje että pitäis pystyä. Kokeilen!

aleksi kirjoitti...

merituuli, sitä sientä kannattaa sitte laittaa paljon.. niin että tuntuu vaivatessa että sitä olisi ihan liikaa, leivän täytteet tekee saman kun pinaatti, ne vaan jotekin häviää

Merituuli kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Merituuli kirjoitti...

hei vielä...miten muotoillaan briosseiksi? sulla on ollut ne jossain vuoissa?

aleksi kirjoitti...

joo jos niistä ihan tommosia tahtoo niin pitää olla briossi vuoka, sen pampulan voi tehdä siihen ihan vaan laittamalla päälle pinen palleron taikinaa tai näin, jos kuvasta tajuaa mitään :)

tietty ne toimii myös pelkkinä palleroina.

Merituuli kirjoitti...

Kuva on oikein hyvä! Eli tehdään pallosta barbapapa, joka jalostetaan edelleen tutiksi, joka tukehdutetaan itseensä. Selvä pyy!

Merituuli kirjoitti...

hyviä on! Laitoin 1½ dl paistettuja tatteja eikä silti enempi olis huono.