torstai 19. helmikuuta 2015

potaattien yö jatkuu/perunasoselaatikkoportaat

perunalaatikkopiiras


Rakas isämme tuli tuli käymään, kaffittelee ja muuta aikuista toimintaa. Tein piirakkaa jonka täytteenä oli joitain päiviä vanhaa perunamuusia ja sipulia. Mukaan vielä vähän juuston jämiä niin herkkupiiras ilman ihme investointeja on valmis. Piirakka on kuin perunamuusivuokaa puristettuna muotoon. Ja hyvää jotain tuhatviiskytvee syndee isille!


perushyväpohja
135 g vehnäjauhoja
70 g voita
25 g vettä
3 g sokeria
2 g suolaa

Sekoita kaikki aineet yhteen paitsi vesi, kun muista aineista tulee tasaista murua niin sekoita mukaan se vesi. Anna taikinan levätä kylmässä. Täytä piirakka ja paista 225 asteissa uunissa.

täytteeksi kaikki sekotettuna yhteen
cheddarin kulma ja raastettua parmesania, päälle ja täytteeseen
maisteita, pippuria, suolaa, sinappia ja liraus punaviinietikkaa
yksi keltuainen
yksi sipuli paistettuna hitaasti ruskeaksi voissa

perinteinen lähikuva juhlakalusta

 

hermoja raastavan kuivattu luumu kilpailun tuloksena keitin sipuleita luumuissa ja misossa
 


Spissille onnea vuoden 2015 ravintolaksi valitsemisesta


Ei kommentteja: