tiistai 29. syyskuuta 2015

hunajaa, pähkinää ja kauraa

se näyttää yksinäiseltä


Meiän Katri on sekä hullu kissamummo että hunajakärpästäti. Hunaja ja pimpparihommat on vähän enemmän kun kissat, neljä kissaa on tosi monta kissa mutta neljä ampparia ei ole mitään, triljoona on. Pesä tolkulla kiukkusia pirun herhiläisiä jotka puree jalat ja kädet irti jos niiden hunajaan käy kiinni. Hunaja on kauheen terveellistä ja kaikkea, sitä voi pistää jugurtin pääle ja leipätaikinaan kauran kanssa. Yhestä ampparista saa tipan hunajaa, kuinkakohan monta ötökkää tarvitaan ees pientä purkillista varten? Mehiläiskasvattaja sen tietää.


hunajakauravuoka pähkinöillä
240 g vehnäjauhoja
160 g vettä
50 g kaurahiutaleita
50 g hasselpähkinöitä
30 g hunajaa
20 g voita
10 g hiivaa
5 g suolaa

Ensin paahda, ja pieni pähkinät tai tee niinkun mä ja osta valmiita. Anna kauran liota vedessä kymmenisen minuuttia ja lisää kaikki loput aineet paitsi pähkinät. Vaivaa taikinaa koneella kymmenen, viisitoista minuuttia ja lisää pähkinät, vaivaa pari minuuttia. Anna taikinan levät tunti muovin alla öljytyssä astiassa. Rullaa taikina pötköksi ja nosta vuuassa 30-45 minuttia. Paista 225 asteissa uunissa.


voita, hunajaa ja pähkinää, ei voi mokaa


pähkinät nousee pintaan, friikkii


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei.
Onkohan tämän leivän ohjeessa nestettä liian vähän, kun minä sain näillä määrillä aikaiseksi hirmu kuivan taikinan. Vai kuuluuko sen olla sellaista tosi kovaa??
Lisäsin sitten vaivausvaiheessa kyllä nestettä.. mut hyvänmakuinen tästä kyllä tuli loppujen lopuksi.

aleksi kirjoitti...

Siinä on nii paljon kauraa että toi vesimäärä tosiaan näyttää aika pieneltä, voi hyvinkin olla mennyt veden määrät sekaisin. Taikinan pitäisi olla aika pullamainen eikä tosiaan yhtään kuiva