sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

mansikkamailla

versio kaksi


Osallistuin kilpailuun. Osallistun kipailuihin että voin kehittää jotain pöhköä ja jäädä viimeseksi. Jotain mitä ei tekisi ilman kilpailun pientä kutittavaa painetta. Jos ton yhdistää tohon ja katsoo mitä tapahtuu? Suolasinn mansikoita, mielenkintoista muttei varsinaista kilpaulumateriaalia. Joku voittaa kesämansikkakilpailun lopulta mun parhaiten osaamalla alalla ja tekee mansikkavuohenjuustopizzan. Perusjutun teko erilailla on hauskinta. Ja voi leikkiä ravintolaa.

mansikka perunasalaatti
perunasalaatti
uusia perunoita
oliiviöljyä, suolaa, tilliä, pippuria
Keitä perunat, leikkaa ne isohkoiksi paloiksi ja lisää sekaan oliivi öljyä niin paljon että perunat peittyvät kauttaaltaan mutteivät lilluöljyssä. Lisää tilli, suola ja pippuri ja anna maustua jääkaapissa.

hölskymansikka
mansikoita
etikkaa, tilliä, suolaa, vettä, sinapinsiemeniä
Raivaa mansikat ja leikkaa puoliksi. pistä mansikat lasipurkkiin ja mukaan noin puolet ja puolet vettä ja etikkaa ja mausteet. Hölsytä yhtään hennosti ettei mansikat hajoa ja anna maustua puoisen tuntia jäkaapissa.

vuohenjuustokastike
vuohenjuustoa, kermaa, pippuria
Sulata vuohenjuusto tippaan kermaa ja mausta.

Kastike lautasen pohjalle ja päälle perunaa ja mansikkaa ja koristeeksi tilliä.

versio yksi


mansikkasiideri ja hölskymansikka, feikkihommia kyllä koska korianterilla

 
Heidi teki leivän, pekonia ja cheddaria


keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

tanskanmaa antoi lapsilleen..

 Nørrebro Bryghusin pupu. paikasta olisi pitänyt tehdä oma postaus


..Laumoittain parta hipsteri kokkeja pieniin kivoihin ravintoloihin. Tyttöjä ylosattomissa ottamaan arskaa hautausmaalle. Tuhat miljoonaa polkupyörää, litroittain kaljaa ja kolme kilpikonnaan kanaaliin. Tanskanmaa antoi myös typerän metron jonka karttaa en tajunnut mutta silti päästiin jonnekin minne kai piti. Paikallinen teurastamoalue antoi myös Helsinkin paikalliselle teurastamoalueelle alemmuudentunteen. Monta ravintolaa, hyvän kuuloset listat, paikkat pakattu täyteen ihmisiä kokoajan ja partoja silmän kantamattomiin. Köpenhamina oli tämän matkustelu vuoden paras paikka, helppo, pieni ja mukava, jotenkin vastakohta mitä Pariisi oli viimeksi. Joka paikkaan pääsi kävellen ja tietty fillarilla olisi päässyt vielä paremmin, hirveä määrä tuli marssittua edes takas lopulta kuitenkin. Tanskanmaa antoi lapsilleen sata puistoa ja joka puistossa ainakin yksi lampi ja kaksi patsasta, lammet välillä täynnä mömmöä ja patsaat piilossa puskassa. Ja kuulemma parasta mitä se antoi oli Grød, puuroravitola.

Kiinanmaa toi lapsilleen satamiljoonaa leikkikaveria. Kiina on kehitysmaa.

Nørrebro Bryghusin tartar


Nørrebro Bryghusin pihvileipä


 ja vielä kerran, Nørrebro Bryghusin fish&ships


Grød ja puuro, lisukkeilla
 

tanskanpulla on melkeen sama kun ruotskinpulla, ranskanpulla hipulla


lihalautanen! ihanuutta!


pakollinen smörgari, pottua ja kalaa