keskiviikko 10. toukokuuta 2017

tuplasikailu, omena ja pähkinä

 vauvalle vettä ja mulle berliner weisse


Ei ole varmaan pariin vuoteen tullut mitään kilpailua mihin olisi pyydetty tai sitte en ole lähtenyt. Muutenkin sponssit ja lahjukset on kadonneet vuorten taakse, varmaan johonkin sisustusblogeihin joilla on valta. Voi olla että joku kilpailu on ollut mutta aihe on ollut munakkaan tuunaus(no siihen olisin lähtenyt) tai överipirtelö tai nuudeliviherpirtelösushihampurilainen jotain muuta, uusinta uutta joka käy läpi blogien tsunamin lailla, kaataen kaiken inhimillisyyden ja tahdon omaan mielipiteeseen. Tai sitte en ole kirjottanut mitään eikä sitäkään ole kukaan lukenut. Kilpailuissa tuntuu olevan kolme mahdollisuutta; teen hodarin, teen pizzaa tai teen jotain todellla kekseliästä ja lopulta sekavaa. Teen helvetin hyvän pizzan mutta pizza on aiheena tylsä ja lopulta valokuvassa näyttää cityjänön ja linja-auton kaksintaistelulta. Todella kekseliäästä tulee helposti todellä kekseliästä.

Niinpä teen hodarin, tein viimeksikin.

Snellmannin All natural possumakkara, ompulla koska possut nyt tykkää olla omenissa, pekonia tuplasikailuksi, ja pähkinöitä koska romanttisissa sikaluuloissani porsaat käyskentelevät raukeina vehreillä nummilla ja syövät maasta korkeista puista tippuneita pähkinöitä. Varmaan myös Snellmannin ja Veijon possut. Mainion ihastuttava makean tulisen ja rasvaisen suolaisen liitto.



kuusi desiä pähkinää, jänistaulu ja sämpylät


omppu, pekoni ja hasselpähkinä hodarit
hasselpähkinäsämpylä
250 g jauhoja
150 g maitoa
30 g voita
20 g sokeria
12 g hiivaa
5 g suolaa
30 g hasselpähkinöitä
Munaa voiteluun

Paahda enemmän pähkinöitä kun sämpylät tarvitsevat ja rouhi ne karkeaksi, säästä osa koristeeksi hodarin päälle. Pistä kaikki aineet paitsi pähkinät taikinan koneen pataan ja vaivaa taikinaksi, sekoita pähkinät mukaan. Jaa valmis taikina kuuteen osaan, pyöritä palloiksi ja anna levätä 10 minuttia jauhotetulla pöydällä. Itse käytin pyöritelyyn riisijauhoa enkä voidellut sämpylöitä, pinnasta tulee hauskan karhea mutta toisaalta vähän haalean värinen. Pyöritä palloista käsin välissä pötköjä ja anna niiden nousta pellillä puolisen tuntia. Voitele ja paista 225 asteissa uunissa, vartio pullia koska ne ottaa helposti liikaa väriä.

chilliomenahilloke
kolme omenaa
chili
pari lusikallista vettä tai omena mehua
hunajaa
sopivasti sokeria
suolaa, pippuria
yhden sitruunan mehu ja vähän kuorta

Palottele omenat pieniksi kuutioiksi ja chili pieneksi. Lisää ne kattilaan jossa on muut aineet. Keitä pienellä tulella kunnes ometa on melkeen hajonneet.

Paista makkarat ja pekonit. Leikkaa sämpylät auki, pohjalle sinappia, päälle makkara ja pekoni, päälle omppua ja pähkinärouhetta.


Here's Johnny!

 

Ei kommentteja: